Guatemala Huehuetenango

Guatemala Huehuetenango

oblast: MAM regional

Odrůda: Bourbon, Catuai, Caturra

Metoda zpracování: Promyté

třešně, mléčná čokoláda

Příprava: espresso

 

ZRNKOVÁ KÁVA

Pražíme každé pondělí (vč. objednávky do 10:00) 

Velikost balení
Upraženo na
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
240 Kč 1 000 Kč od 240 Kč 208,70 Kč bez DPH 869,57 Kč bez DPH od 208,70 Kč bez DPH
Skladem Skladem Zvolte variantu

Výběr káv Mam je velmi zajímavý lot pocházející od téměř šedesáti malých producentů z regionu Huehuetenango, který se nachází na hranicích s Mexikem. V této oblasti je káva kultivována v nadmořské výšce nad 1500 metrů a sklizeň probíhá od ledna do března, v nejvyšších nadmořských výškách dokonce až do dubna. Kávovníky jsou pouze v omezené míře vystaveny přímému slunečnímu záření, protože oblast je odpoledne pokryta hustou přikrývkou mraků. Půdní pH je spíše vyšší, a to částečně díky vápencovému podloží. Vysoká nadmořská výška a nízké teploty pak způsobují pomalý vývoj třešní, což se projevuje v bohatém profilu kávy, který je specifický zejména výraznějším vinným profilem. Za něj výrobci dokonce dostávají prémii, protože díky němu je káva hodnocena vyšším skóre.

 

  • Farma / Mycí stanice: regionální MAM
  • Odrůda: Bourbon / Catuai / Caturra
  • Sklizeň: 2019
  • Producenti: Zakir Haji Aba Milki
  • Region: La Libertad a San Pedro Necta, region Huehuetenango 
  • Půda: Vápenec
  • Nadmořská výška: 1900+ mnm
  • Sklizeň a zpracování: leden - duben

 

Kód Kód: 195/ESP/200 195/ESP/100 Zvolte variantu
Kategorie: Espresso
Příprava: espresso

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: