ADADO - Ethiopia Filter

ČERNÝ ČAJ | KVĚTINY | JASMÍN

 

Promývací stanice: Adado Washing Station

Region: Yirgacheffe

Odrůda: Heirloom

Zpracování: promyté

Cupping scóre: 88

Příprava: filtrování

 

Vaši objednávku upražíme v úterý nebo čtvrtek (objednávky do půlnoci předchozího dne) a následující pracovní den vyexpedujeme. Pro zaručení maximální čerstvosti prodáváme kávu pouze jako zrnkovou.

990 Kč 320 Kč od 320 Kč 860,87 Kč bez DPH 278,26 Kč bez DPH od 278,26 Kč bez DPH

Farmy dodávající do mycí stanice Adado pěstují kávu v oblasti Yirgacheffe. Tato oblast je domovem káv arabica, káva zde rostla divoce již dlouho předtím, než se začalo s její kultivací. Region Yirgacheffe se nachází v ideální nadmořské výšce, půda je bohatá na živiny, má dostatečné srážky, teplé dny a chladné noci. Promyté zpracování ve stanici se řídí tradičními etiopskými metodami. Po počátečním screeningu, kdy se třešeň vznáší a vizuálně kontroluje, se odslupkuje a fermentuje ve vodě po dobu 36 až 72 hodin. Během fermentace se voda třikrát mění. Po fermentaci putují třešně přes třídicí kanál, který odstraní veškerý zbývající sliz a oddělí se podle hustoty. Následně jsou třešně namočeny na dalších 8 až 12 hodin. Suší se na sušících polích, kde jsou třešně ještě opakovaně probírány a tříděny. V poslední fázi se třešně dosušují na vyvýšených postelích zhruba 12 dní.

Kategorie: Filtr

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: