Kiandu je jednou ze sedmi mycích stanic z družstevní společnosti Mutheka Farmers Cooperative Society v Nyeri. Pro kávu z Nyeri je charakteristická vysoká kvalita třešní a intenzivní, komplexní chuťový profil. Více než 80% veškeré produkce kávy v Nyeri pochází od drobných zemědělců. Dominantní odrůdy v regionu jsou SL28 a SL34.
Půdy pro pěstování kávy v Keni jsou převážně mladé, vulkanické a velmi bohaté na organickou hmotu. Nadmořská výška se pohybuje od minima 1280 mnm v Embu (východní část oblasti Mount Keňa) po 2300 mnm v Nyeri (západní svahy). Přibližně 90% keňské kávové produkce je zpracováno promytou metodou. Sušení na vyvýšených postelích trvá v průměru 10 dní, až do okamžiku, kdy vlhkost dosáhne 11%. Poté míří káva do pravidelných týdenních aukcí.
- Farma / Mycí stanice: Kiandu
- Kvalita: AB+ mikrolot
- Odrůda: SL28 / SL34 / Ruiru11
- Sklizeň: 2019
- Region: Tetu, Nyeri
- Nadmořská výška: 1700 mnm
- Sklizeň a zpracování: leden - duben
Kód | Kód: 192/200 192/1 Zvolte variantu |
---|---|
Kategorie: | Filtr |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.