Keňa Kiandu AB

KEŇA KIANDU AB

oblast: Nyeri County

Odrůda: SL28, SL34, Ruiru 11

Metoda zpracování: Promyté

Maliny, černý čaj, citron

Příprava: filtr

 

ZRNKOVÁ KÁVA

Pražíme každé pondělí (vč. objednávky do 10:00)

Velikost balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
280 Kč 1 300 Kč od 280 Kč 243,48 Kč bez DPH 1 130,43 Kč bez DPH od 243,48 Kč bez DPH
Skladem Skladem Zvolte variantu

Kiandu je jednou ze sedmi mycích stanic z družstevní společnosti Mutheka Farmers Cooperative Society v Nyeri. Pro kávu z Nyeri je charakteristická vysoká kvalita třešní a intenzivní, komplexní chuťový profil. Více než 80% veškeré produkce kávy v Nyeri pochází od drobných zemědělců. Dominantní odrůdy v regionu jsou SL28 a SL34. 

Půdy pro pěstování kávy v Keni jsou převážně mladé, vulkanické a velmi bohaté na organickou hmotu. Nadmořská výška se pohybuje od minima 1280 mnm v Embu (východní část oblasti Mount Keňa) po 2300 mnm v Nyeri (západní svahy). Přibližně 90% keňské kávové produkce je zpracováno promytou metodou. Sušení na vyvýšených postelích trvá v průměru 10 dní, až do okamžiku, kdy vlhkost dosáhne 11%. Poté míří káva do pravidelných týdenních aukcí. 

 

  • Farma / Mycí stanice: Kiandu
  • Kvalita: AB+ mikrolot
  • Odrůda: SL28 / SL34 / Ruiru11
  • Sklizeň: 2019
  • Region: Tetu, Nyeri 
  • Nadmořská výška: 1700 mnm
  • Sklizeň a zpracování: leden - duben

 

Kód Kód: 192/200 192/1 Zvolte variantu
Kategorie: Filtr

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: