LADY MARMELADE - Kenya Filter
Detailní popis produktu
Stanice Gakuyuini se nachází na svazích hory Mount Kenya na pozemku vulkanické půdy a příznivých nadmořských výškách mezi 1600 – 1700 m. n. m.
U Gakuyuini je pozoruhodné, že se nachází pouze 1,5 hodiny jízdy od Nairobi, což jen zdůrazňuje blízkost keňských oblastí pěstování kávy k městu. To samozřejmě pomáhá ve vývozu a celkovému trhu této komodity.
Stanice je velmi rozrostlá. V současné době má základnu o počtu 674 farmářek a 879 farmářů. Odrůdy, které se zde převážně pěstují, jsou SL 28, SL 34 a Ruiru 11.
Zpracování zde zahrnuje pečlivé třídění ze strany zemědělců, kteří nezralé a přezrálé třešně před vstupem do celého procesu pečlivě vybírají.
K odstranění slupky a dužiny se pak použije kotoučový rozvlákňovač. Káva se po tomto procesu nechá fermentovat po dobu 16 – 24 hodin v uzavřeném stinném prostředí. Poté se káva promyje a ještě jednou třídí podle hustoty v mycích kanálech. Následně se namočí do čisté vody na 16 - 18 hodin.
Pro sušící fázi se využívají africké postele až 21 dní. Kvůli ochraně zrn a před extrémním horkem a noční vlhkostí jsou pokryta plastem přes pravé poledne a v noci.
Pečlivým dodržováním tohoto postupu zpracování se Gakuyuini snaží vyrábět vysoce kvalitní kávu, která perfektně předvádí jedinečné vlastnosti tohoto regionu a velké odhodlání místních farmářů.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.