LADY MARMELADE - Kenya Filter

1 300 Kč 380 Kč od 380 Kč
Varianta

ČERVENÝ RYBÍZ | REBARBORA | BERGAMOT

Stanice: Gakuyu-Ini AA

Oblast: Kirinyaga

Odrůda: SL28 & 34

Grading: AA

Nadmořská výška: 1600-1700 m.n.m.

Zpracování: Promyté

Cupping scóre: 88,5

Příprava: filtr

 

Vaši objednávku upražíme v úterý nebo čtvrtek (objednávky do půlnoci předchozího dne) a následující pracovní den vyexpedujeme. Pro zaručení maximální čerstvosti prodáváme kávu pouze jako zrnkovou.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Stanice Gakuyuini se nachází na svazích hory Mount Kenya na pozemku vulkanické půdy a příznivých nadmořských výškách mezi 1600 – 1700 m. n. m.

 

U Gakuyuini je pozoruhodné, že se nachází pouze 1,5 hodiny jízdy od Nairobi, což jen zdůrazňuje blízkost keňských oblastí pěstování kávy k městu. To samozřejmě pomáhá ve vývozu a celkovému trhu této komodity.

Stanice je velmi rozrostlá. V současné době má základnu o počtu 674 farmářek a 879 farmářů. Odrůdy, které se zde převážně pěstují, jsou SL 28, SL 34 a Ruiru 11.

 

Zpracování zde zahrnuje pečlivé třídění ze strany zemědělců, kteří nezralé a přezrálé třešně před vstupem do celého procesu pečlivě vybírají.

K odstranění slupky a dužiny se pak použije kotoučový rozvlákňovač. Káva se po tomto procesu nechá fermentovat po dobu 16 – 24 hodin v uzavřeném stinném prostředí. Poté se káva promyje a ještě jednou třídí podle hustoty v mycích kanálech. Následně se namočí do čisté vody na 16 - 18 hodin.

Pro sušící fázi se využívají africké postele až 21 dní. Kvůli ochraně zrn a před extrémním horkem a noční vlhkostí jsou pokryta plastem přes pravé poledne a v noci.

 

Pečlivým dodržováním tohoto postupu zpracování se Gakuyuini snaží vyrábět vysoce kvalitní kávu, která perfektně předvádí jedinečné vlastnosti tohoto regionu a velké odhodlání místních farmářů.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: