TWIST&SHOUT - Uganda Filter
Detailní popis produktu
Tato káva z Ugandy pochází z farmy Magasi, která se rozprostírá mezi 1800 – 2200 m.n.m.
Magasi patří pod organizaci Coffee Gardens, založenou v r. 2017 s cílem vyrábět vysoce kvalitní kávu a zároveň pomáhat farmářům s finanční gramotností a rozvíjet jejich schopnosti a znalosti v pěstování.
V této mikrošarži produkují zrna farmáři nad mycí stanici. Sami pak dovážejí třešně do zpracovatelské stanice, čímž si zařizují lehký přivýdělek.
Tento lot byl sklizen 144 farmáři, z nichž 18% tvoří ženy.
Zpracování jako takové dodržuje velmi striktní kroky, aby se udržela co nejvyšší kvalita.
- Káva je tříděna 4 zaměstnanci, kteří se věnují pouze této práci.
- Poté je rozdrcena a namočena do studené horské vody.
- Následuje 40h fermentace v nádržích.
- Po této fázi se káva promyje a odstraní se všechny plovoucí zrna.
- Káva se pak přemístí k sušení pokožky na vyvýšené postele ve stínu po dobu 2-3 dnů.
- V sušení se pokračuje v solárních sušárnách po dobu 10 dnů do 15-25% vlhkosti zrn.
- Následuje přeprava do dalšímu sušení v Mbale, kde se káva suší 10 dnů pod 11% vlhkost.
- Káva se poté nechá uležet, než bude připravena k odeslání.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář