ZESTY TEA JAM - Indonesia Filter

Novinka
1 150 Kč 350 Kč od 350 Kč
Varianta

POMERANČ | ČERNÝ ČAJ | HNĚDÝ CUKR

Farma: Ijen, East Java Farm

Oblast: Bondowoso, Sukasari Village, Indonesia

Odrůda: Komasti, Andungsari, Bourbon, Kartika, Abysinia

Nadmořská výška: 1200 - 1750 m.n.m.

Zpracování: promyté

Cupping score: 85.5

Příprava: filtrování

 

Vaši objednávku upražíme v úterý nebo čtvrtek (objednávky do půlnoci předchozího dne) a následující pracovní den vyexpedujeme. Pro zaručení maximální čerstvosti prodáváme kávu pouze jako zrnkovou.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tato káva pochází z farmy Ijen, která se nachází v Bondowoso, vesnice Sukasari v Indonésii.

Rozloha farmy činí 68 hektarů a pohybuje se v nadmořské výšce okolo 1200 – 1750 m. n. m.

Vlastní ji Pak Andi, farmář s bohatou historií v pěstování kávy. Již od dětství byl k tomuto řemeslu veden svými rodiči.

V minulosti byla většina kávových polích osázena robustou, však postupem let díky větší popularitě se začala pěstovat arabica. Pak Andi chtěl o této odrůdě vědět co nejvíce, a tak s ostatními farmáři podstoupil školení, kde se probíraly správné postupy v pěstování, současné trendy, správný sběr a především dobrá kvalita zrn. Této příležitosti mohou být vděční Indonéské vládě, která vidí obrovský potenciál v tomto odvětví a snaží se zdejším farmářům zlepšovat jejich produkt a vyjít vstříc, jak jen to jde.

 

U promytého zpracování jsou kávové třešně přijaty, umyty a roztřízeny, zbaví se dužiny a nechají se fermentovat po dobu 24 hodin v tancích. Po ukončení této části se zrna promyjí, aby se odstranil sliz, a následuje sušení 10 – 12 dní.

S dosažením požadovaného obsahu vlhkosti jsou loupány, tříděny, baleny a nakonec expedovány.

Použitou metodu zpracování farmáři mění v závislosti na počasí, klimatu daného regionu a trendech na trhu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: