ZESTY TEA JAM - Indonesia Filter
Detailní popis produktu
Tato káva pochází z farmy Ijen, která se nachází v Bondowoso, vesnice Sukasari v Indonésii.
Rozloha farmy činí 68 hektarů a pohybuje se v nadmořské výšce okolo 1200 – 1750 m. n. m.
Vlastní ji Pak Andi, farmář s bohatou historií v pěstování kávy. Již od dětství byl k tomuto řemeslu veden svými rodiči.
V minulosti byla většina kávových polích osázena robustou, však postupem let díky větší popularitě se začala pěstovat arabica. Pak Andi chtěl o této odrůdě vědět co nejvíce, a tak s ostatními farmáři podstoupil školení, kde se probíraly správné postupy v pěstování, současné trendy, správný sběr a především dobrá kvalita zrn. Této příležitosti mohou být vděční Indonéské vládě, která vidí obrovský potenciál v tomto odvětví a snaží se zdejším farmářům zlepšovat jejich produkt a vyjít vstříc, jak jen to jde.
U promytého zpracování jsou kávové třešně přijaty, umyty a roztřízeny, zbaví se dužiny a nechají se fermentovat po dobu 24 hodin v tancích. Po ukončení této části se zrna promyjí, aby se odstranil sliz, a následuje sušení 10 – 12 dní.
S dosažením požadovaného obsahu vlhkosti jsou loupány, tříděny, baleny a nakonec expedovány.
Použitou metodu zpracování farmáři mění v závislosti na počasí, klimatu daného regionu a trendech na trhu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.