Feels Like Christmas - Honduras Escalon

Novinka
390 Kč 390 Kč / 250 g

MANDARINKA | ČOKOLÁDA | JAVOROVÝ SIRUP

Farmář: Jose Daniel Escalon

Farma: El Duende

Lokalita: Las Casitas, Corqui, Copan

Nadmořská výška: 1400 m.n.m.

Odrůda: lempira

Zpracování: natural

Certifikace: Organic

Cupping scóre: 85,5

Příprava: OMNI, vhodné pro jakoukoliv metodu přípravy

 

Vaši objednávku upražíme v úterý nebo čtvrtek (objednávky do půlnoci předchozího dne) a následující pracovní den vyexpedujeme. Pro zaručení maximální čerstvosti prodáváme kávu pouze jako zrnkovou.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jose Danilo Fuentes Escalon je majitelem malé farmy v Las Casitas v Corquinu. Plocha farmy je menší než jeden hektar a je osázena odrůdami obata a lempira.  Danilo koupil půdu za účelem chovu prasat, ale rozhodl se, že dobré využití hnoje by bylo v kávové farmě, a začlenil ji do chovu prasat. Prodej vepřového masa zůstává jeho hlavním zdrojem příjmů, ale nyní, když produkuje kávu v mikrolitové kvalitě, je jeho káva schopna ospravedlnit vynaložené investice. Danilo také pracuje jako technik ve společnosti Aruco, protože je vystudovaný agronom, takže ví hodně o řízení farmy, ekologickém zemědělství a kvalitě kávy. Vlastnit farmu bylo vždy jeho snem a pojmenoval ji El Duende, což v překladu znamená "skřítek", protože má pocit, že tato farma je pro něj jako najít svůj hrnec zlata na konci duhy.

 Producenti dostanou za své mikroloty přibližně 70 % ceny FOB. Letošní sklizeň byla pro všechny producenty mimořádně obtížná, protože během sklizně pršelo více a chyběli sběrači, což znamenalo, že velké množství kávy bylo ztraceno buď pádem na zem, nebo bobtnáním a rozštěpením na stromě.

 Veškeré zpracování mikrolotů probíhá v mlýně Aruco, aby se proces centralizoval a měl větší kontrolu nad ním a vytvořily se jednotné postupy, ale také aby se snížilo riziko pro výrobce. Mlýn se nachází v nadmořské výšce 800 metrů, což poskytuje sušší a stabilnější klima pro sušení kávy ve srovnání s farmami, kde může být počasí méně předvídatelné.

Káva se dopraví do mlýna, kde se posoudí třešně (vezme se Brix) a rozhodne se o zpracování kávy v závislosti na prostoru a na tom, co již výrobce udělal. Třešně se očistí a promyjí a poté se spláchnou, aby se odstranily všechny nezralé.

 Poté se káva převeze na lůžka, kde se suší 20 až 30 dní v závislosti na počasí, kde se otáčí každou hodinu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: