Feels Like Christmas - Honduras Miguel Angel

Novinka
1 300 Kč 390 Kč od 390 Kč
Varianta

POMERANČ | KARAMEL | ČERNÝ ČAJ

Farmář: Miguel Angel Paz

Farma: El Pitarrillo

Lokalita: El Pitarillo, Corquin, Copan

Nadmořská výška: 1250 m.n.m.

Odrůda: Parainema - Obata

Zpracování: natural

Cupping scóre: 86

Příprava: OMNI, vhodné pro jakoukoliv metodu přípravy

 

Vaši objednávku upražíme v úterý nebo čtvrtek (objednávky do půlnoci předchozího dne) a následující pracovní den vyexpedujeme. Pro zaručení maximální čerstvosti prodáváme kávu pouze jako zrnkovou.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Miguel Angel Paz vlastní farmu El Pitarrillo, pojmenovanou podle oblasti Corquin v Copanu, kde se nachází. Farma se nachází v nadmořské výšce 1250 metrů a má 7 hektarů půdy, na jejíž většině se pěstuje káva. Miguel vlastní farmu již 25 let a vysazuje na ní řadu odrůd, aby porovnal jejich vlastnosti při produkci a kvalitu šálků. Většinu jeho produkce stále tvoří káva catuai, ale pěstuje také odrůdy odolné vůči rzi: Obata, Icatu a Lempira.

 

Tento lot je zpracován suchou metodou a byl macerován 90 hodin před sušením na vyvýšených lůžkách. Veškeré zpracování mikrolotu probíhá v mlýně v Aruco, aby se proces centralizoval a měl větší kontrolu nad ním a vytvořily se jednotné postupy, ale také aby se snížilo riziko pro výrobce.

 

Mlýn se nachází v nadmořské výšce 800 metrů, což poskytuje sušší a stabilnější klima pro sušení kávy ve srovnání s farmami, kde může být počasí méně předvídatelné. Káva se dodá do mlýna, kde se posoudí třešně (vezme se Brix) a rozhodne se o postupu pro kávu v závislosti na prostoru a na tom, co již producent udělal. Třešně se očistí a promyjí a poté se spláchnou, aby se odstranily všechny nezralé.

 

Poté se káva převeze na lůžka, kde se suší 20-30 dní v závislosti na počasí, kde se otáčí.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: