Winter Time - Honduras Maria

990 Kč 330 Kč od 330 Kč
Varianta

POMERANČ | KARAMEL | PRALINKY

Farma: Las Casitas

Producent: Maria Melva Rodriguez

Region: Corquin, Copan

Odrůda: blend

Zpracování: natural

Cupping scóre: 85,5

Příprava: OMNI, vhodné pro jakoukoliv metodu přípravy

 

 

Vaši objednávku upražíme v úterý nebo čtvrtek (objednávky do půlnoci předchozího dne) a následující pracovní den vyexpedujeme. Pro zaručení maximální čerstvosti prodáváme kávu pouze jako zrnkovou.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Maria Melva Rodriguez vlastní farmu Las Casitas v oblasti Agua Caliente v Corquin, Copan. Rozloha farmy je méně než jeden hektar půdy. Maria před několika lety opustila Honduras a žila v USA, kde hledala lepší život, ale nikdy se necítila integrovaná do tamní společnosti, a tak se rozhodla vrátit se do Hondurasu a začít pěstovat kávu, které se věnuje posledních 15 let. Vzhledem k tomu, že má málo půdy, produkce nebude nikdy stačit na to, aby se uživila prodejem kávy komerčními cestami, rozhodla se proto soustředit výhradně jen na kvalitu a maximalizovat své výdělky investicemi do kvalitní produkce kávy. Se zvýšeným příjmem z prodeje mikrolotů byla Maria schopna regenerovat oblasti své farmy a zlepšit své životní podmínky. Veškeré zpracování kávy se odehrává v mlýně Aruco, aby byla nad procesem větší kontrola a aby se vytvořily konzistentní postupy. Mlýn se nachází ve výšce 800 metrů nad mořem, což poskytuje sušší a stabilnější klima pro sušení kávy ve srovnání s farmami, kde je počasí méně předvídatelné. 

Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu. Suché zpracování samotné přidává kávě určité chuťové aspekty nehledě na odrůdu nebo na původ. Častokrát pozitivní, ale při špatně provedeném sušení mohou být negativní, a nenávratně tak zničit celý lot (část sklizně). V kávě v případě špatného sušení nacházíme fermentované až alkoholové tóny, kvas nebo dokonce hnůj. Na druhé straně, když je sušení provedeno tak, jak má být, suchá metoda přináší do šálku vždy ovocné chutě a krémové tělo.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: