RASPBERRY BERET - Ethiopia Filter
Detailní popis produktu
Tato káva z Etiopie pochází z farmy Idido, kterou najdeme v části Yirgacheffe, rozprostírající se v nadmořské výšce 2150 m. n. m., o rozloze 0,5 hektarů.
Idido vlastní inspirativní a oddaná ženská producentka kávy Nafkot Admasu. Její kávová cesta je charakterizována hlubokým spojením s její zemí, oddaností kvalitě a vizí zesílení.
Během sezóny sklizně Nafkot zaměstnává 35 sezónních pracovníků spolu s hlavním týmem o počtu 6 stálých zaměstnanců, kteří společně sdílejí nadšení a odhodlání pro vysoce kvalitní kávu.
Zemědělské postupy jsou zde zakořeněny v tradici, protože káva zde roste pod listy falešných banánovníků, což podporuje udržitelný a harmonický ekosystém. Dále se tradice odráží v pečlivém ručním sběru kávových třešní, odrážející neochvějný závazek ke kvalitě.
Po sklizni se její farma řídí přirozeným suchým přístupem. Káva se zde suší po dobu 12-15 dnů na sluncí. Poté jsou zrna dočasně skladována v místním skladu nacházejícím se na cestě do Addis Abeby.
Vliv Nafkot přesahuje její farmu, protože je aktivní účastnicí programu Ama Commitnment. Tato iniciativa podtrhuje její závazek k hospodářskému a sociálnímu pokroku v rámci své komunity.
Finančně obdrží 60% své platby ihned po dodání své kávové produkce a zbytek dostane po odkoupi kávy vývozcem.
Cesta a příběh Nafkot Admasu svědčí o odhodlání, inovaci a posílení pravomoci v oblasti pěstování kávy. Její farmářské postupy, oddanost ke kvalitě a společné úsilí má rozhodně místo v tomto průmyslu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.