Když se řekne Rwanda, hodně lidí si vybaví pěkný kopce, gorily a nelehkou historii. Ale tahle malá vnitrozemská země ve východní Africe má ještě jedno eso v rukávu – výjimečný kafe. Rwandský zrna v sobě nesou eleganci, čistotu a šťavnatost, která Tě hned po prvním doušku přenese do mlžných výšin cen...
BLOG, Strana 2
Výpis článků
Brazílie a kafe? To je spojení, co každej zná už 200 let. Je to největší producent kafe na světě – zhruba každé třetí zrnko, který se ve světě vypije, je brazilský. Ale nenech se zmást, i když Brazílie produkuje obrovský množství kafe, její scéna výběrovky je dneska jednou z nejdynamičtějších a nejk...
Když se řekne „kolumbijský kafe“, většina lidí si vybaví jemnej, vyváženej šálek, kterej voní po karamelu, čokoládě a kytkách. Ale za touhle pověstí se skrývá mnohem víc – příběh o lidech, horách, dešti a neuvěřitelné vášni pro pěstování kafe jako takovýho. Pojď se s náma ponořit do světa, kde se ka...
Keňský kafe je pojem. Není to jen další výběrovka do sbírky – je to zážitek, kterej Ti rozvibruje jazyk a rozšíří oči. Zrnka z Keni bejvaj jasný, ovocný, šťavnatý a často připomínaj červenej rybíz, citrusy nebo rajčatový listy. Miluje ji celej svět. A my víme proč. Pojď se podívat, proč je Keňa jedn...
Peru možná znáš díky Machu Picchu, lamám (který plivou) a horám, ale věř, že tahle andská země má co říct i ve světě výběrovýho kafe. V posledních letech se Peru stává doslova zlatým dolem kávomilce, který prahnou po jemných, elegantních a sladkých hrnkách kafe. A není divu – v deštných prales...
Mexiko je země sombrer a kontrastů – od vyprahlých pouští přes koloniální města až po mlžný hory plný zeleně. Právě tam, ve stínu borovic, mangovníků a banánovníků, roste kafe s jemnou sladkostí a květinovým aroma. Mexiko možná nemá tak silný jméno v kávovým světě jako Kolumbie nebo Keňa, ale jeho z...
Každej, kdo někdy ochutnal dobře připravenou etiopku, ví, že nejde o obyčejný pití. Kafe z Etiopie není jen kafem – je to zážitek. Jako by každý zrnko vyprávělo příběh o horách, o lese, o lidech a zvykách. Skrz tyhle řádky se společně podíváme na to, proč je Etiopie tak výjimečná, pokud jde o kafe –...
Dearest gentle reader, jsme tu s dalším článkem a znovu jsme sáhli po rozhovoru. U kafe jsme se Filipa ptali na pár otázek o jeho cestě k výběrovce. Občas to bylo trochu na tělo, ale F. byl upřímnej a bylo to skvělý a myslíme, že i přínosný povídání. Díky za něj a ty už se, milý čtenáři, nenech ruš...
Dearest gentle reader, pohodlně se usaď, připrav si svůj hrnek kafe, dneska ti přinášíme post o cestě zelenýho zrna až k nám do pražírny. Můžem začít? Pro většinu z nás je totiž velice známá ta část, od výběru upraženýho kafe podle způsobu přípravy/chuťovýho profilu/supr etikety nebo názvu, p...
Ahoj CHROASTe, Dneska se spolu podíváme na kafe jakožto společenskej hybatel. Zní to trochu nafoukaně, žejo? Ale něco na tom fakticky je. Od legendy po fenomén Kafe je dnes neodmyslitelnou součástí našeho života. Denně si ji dopřávají miliardy lidí po celým světě, ať už jako r...
