ORANGE CRUSH - El Salvador Espresso
Detailní popis produktu
Tato káva z El Salvádoru pochází z farmy El Cipres, která ne nachází mezi 1100 – 1800 m.nr.m.
El Cipres patřila rodině původem z Kolumbie, která se přistěhovala r. 1880. Jejich vize byla předem jasná. Přinést své znalosti a vědomosti svých předků v pěstování kávy do jiné země.
V r. 1992 předala své vědomosti rodině Alvares Gollardo společně s farmou a vášní pro pěstování.
Farma se rozprostírá na 90 hektarech půdy, kde se pěstuje káva a z 5 hektarů, na kterých se zanechal původní lesa umožňující rozkvět divoké zvěře.
El Cipres má silný rodinný a sociální aspekt, protože rodině záleží na dobrém zacházení k pracovníkům. Žije zde stálý personál, jehož jídlo je dotováno po celý rok.
Mají zde zařízené moderní domácí vybavení a filtrace vody je zařízena pomocí sopečných kamenů z nedaleké sopky Picacho, aby se snížilo množství snečišťujících látek, které se mohou dostat do půdy.
Během sběrové sezóny dostávají pracovnící každý den jídlo a kávu a každá druhý den výživný nápoj, který pomáhá udržovat zdraví a kondici.
Kávu dodávají do mlýna El Borbollon, kde je plavena a oddělena. Poté zrna umístí do uzavřené nádoby na 24 hodin, ze které ji vyjmou a očistí. Odtud se umístí na vyvýšené postele a ponechá se 1 den na slunci, kde se každou hodinu obrací, aby se zajistilo rovnoměrné vysušení až na 11%.
Proces macerace by měl přinést výraznější kyselost s tělem a chutí připomínající naturální zpracování.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.